Locatie

Oisterwijk, Nederland

Telefoon

013 528 71 58

Inlogscherm

Uiteraard is de toegang naar MLS beveiligd. Naast de gebruikelijke username-wachtwoordverificatie met de strengste encryptie, is er een derde verificatiemiddel om te controleren of de gebruiker gerechtigd is om in te loggen. 

Omdat er onder andere medische gegevens verwerkt worden, verlangt de AVG een dergelijke extra controle.

MLS is hier geheel op voorbereid.

Hoofdscherm

Een impressie van het hoofdscherm van MLS. Dit deel fungeert als middelpunt van het systeem. De gebruiker komt hier altijd weer terecht. Op deze manier kan de gebruiker niet ‘verdwalen’ in het programma.

Laatste wijzigingen van leerlinggegevens

Als een leerling gekozen is uit de leerlingenlijst, worden relevante gegevens zichtbaar voor de gebruiker. Daarbij worden ook de laatste tien wijzigingen zichtbaar van gegevens die bij de leerling zijn gemaakt elders in het programma. Vanuit het deel wat hiernaast getoond wordt, kan het betreffende onderdeel ook direct worden geopend.

Belangrijk: Afhankelijk van de toegekende rechten zien gebruikers alle leerlingen, leerlingen van een bepaalde groep (of groepen), of individuele leerlingen.

Aan de linkerkant van het hoofdscherm (bij aanklikken van onderstaand icoon) zijn de datums zichtbaar van de laatste wijzigingen bij alle leerlingen. 

Er is een overzicht van de laatste tien wijzigingen bij alle leerlingen. Ook hier kan direct naar de betreffende onderdelen genavigeerd worden.

Het onderdelenmenu

In MLS kan het menu, waar toegang geregeld wordt naar de verschillende onderdelen van het systeem, helemaal zelf samengesteld worden. Dit kan per school, stichtingsbreed of een combinatie ervan. Ook de terminologie kan volledig aangepast worden. Aan dit menu zijn rechten gekoppeld. Afhankelijk van de functie van de gebruiker krijgt deze toegang met leesrechten, schrijfrechten, of helemaal geen toegang natuurlijk. 

Aan de rechterzijde een voorbeeld van hoe het onderdelenmenu eruit kan zien.